2:a veckan igång!

Efter 5 dagars ledighet är jag nu igång med 2:a jobbveckan... Blir dock inte en hel arbetsvecka nu heller, ledig på lördagnatten då jag bytt pass med andra nattisen Natalie. Det är flytthelg, Emelie kommer hem från Oslo och det blir inflyttningsfest/födelsedagsfest! JAA vad roligt det blir! Längtar efter Emeling!

Har kommit igång med lite motion nu också under ledigheten! =) Det finns ju slingor här i Ystad! Det visste jag inte och missade under mina två år här senast! Jovisst! Sandskogen, finns 1,5  2,5  5.0 10,0 och någon mer som jag inte kommer ihåg men det är helt ointressant för mig iaf! Jag har gått 2,5km, eftersom det var kvällning och ljus finns efter hela fick det bli två varv. De andra dagarna har jag gått på dagen så då har det blivit 5km alla gångerna! Härligt att gå i skogen, nästan som hemma. Någon promenad längs havet har det inte blivit än!

Smilla sköter sig superbra i vårt nya liv. Nu är hon tyvärr lite dålig i magen =/ vi har provat nya matsorter och den senaste var inte det minsta bra! Usch, inget mer science plan!! Hon är även inne i sin andra löpperiod så hon är lite extra gnällig och mammig också.. men det är bara att ta.

Senaste veckan har vi bott hos hyvens-pågen Jonas! Från min sida har det funkat bra, hoppas han tycker detsamma! =) Smilla har iaf hittat ny bästis. Härom dagen när Jonas jobbat natt och kom hem så fick han sig ett välkomnande, på morgonen när han låg och sov smög hon in i hans rum och började busa. Jonas kastade då ut Smilla men hon gav inte upp! Hela morgonen satt hon utanför hans dörr och gnällde och klöste för att komma in. När jag sen sa till henne att sluta blev hon sur och la sig utanför dörren och vaktade! Söta Smilla!

Snart får jag min lägenhet! =) Tjoohoooo!


Malmöfestivalen.

Staden är fylld av människor, scener och knallar överallt. Malmöfestivalen är inne på sin andra dag och det drar en del folk. Speciellt fulla människor! :) Men det hör väl till eller nåt... Många fulla  ungdomar, och vuxna också för den delen, som kommer in här i lobbyn och vill låna toaletten. Men av erfarehet från andra år med Malmöfestivalen så är hotellets toalett endast för hotellets gäster.

Idag var jag och tittade på Maskinen som uppträdde på Stortorget på kvällen. Shit vad grymma dem är live!! Lite tråkigt att titta själv men det var bra iaf!

Nu är nattkörningen igång, så nu ska lördag bli till söndag, den 21 aug ska bli den 22 aug i våra system. Min sista ankomst kom precis och checka in, ett brudpar.. Så vackra! Så nu är det bara att köra på natten ut!

Jag har fått massa godis också! Remmar, kola och polkagrisar i olika smaker från POLKAPOJKARNA. De har kommit hit för att sälja gott gott godis på festivalen. Hälsa gärna på dem när ni åker förbi Gränna nästa gång! Centrala Gränna, POLKAPOJKARNA, supertrevliga!!!


Då var 4:e natten igång!

Och här rullar allt på som vanligt! De sista gästerna har nu lämnat baren och lobbyn och begett sig upp till sina rum. Smilla sköter sig excellent idag också! :)

Ska alldeles strax sätta i gång med nattkörningen, men ingen stress. Jag har tre ankomster kvar!
Igår startade jag inte nattkörningen förrän kl.02.30 så jag vet att jag hinner idag också... Ska fylla på och rensa fint i shopen och fiffla lite med papper först!

Idag var jag superseg efter att jag vaknat! Skulle egentligen gått iväg till en djuraffär inte så långt från hotellet och tittat lite, köpt ett gott ben till Smilla och så men det får bli imorgon istället. Var alldeles för seg och det tog sin lilla tid innan jag vaknat till liv.

Det krävs mycket energi för att vända om dygnet och jobba natt. Inte bara sova på dagen istället för natten, alla måltider blir omvända och allt annat också :P Är inne på min 4:e natt nu. 2 nätter kvar sen är jag ledig 2 nätter, jobba 1 natt mellan tis-ons, sen ledig 5 nätter igen! Puh!

Natt nr.2

Natt nr.2 är i fullgång! Trodde att det skulle bli en hektisk natt, vi har fullt på hotellet och det är både festival och stor mässa på gång i staden!

När jag kom till jobbet tidigare ikväll var det så stressigt, människor överallt i lobbyn, telefonen som ringer konstant! Men det lugnade ner sig ganska fort, runt kl.01 var här lugnt igen och allt var som vanligt.
Jag är halvvägs igenom nattkörningen nu.. Kaffemaskinen är rengjord så nu är det bara att vänta...

Min första natt som ordinatie nattportier här på hotellet gick finemang! Gick in med ett stort självförtroende! Men redan efter en timme hade allt som kunde gå snett gått snett... Inget var mitt fel dock! :) Men allt eftersom natttimmarna gick ordnade saker och ting upp sig och jag lämnade hotellet med flaggan i topp!

Min älskade vovvis Smilla sköter sig alldeles utmärkt! Innan tystnaden lagt sig i lobbyn och receptionen är hon lite gnällig och orolig, men nu ligger hon och sussar sött i sin väska! ♥

Sista upplärningsnatten!

Ja, ikväll är det sista natten av upplärning, nästa vecka går jag på SOLO! :) Kommer att bli mycket spännande och jag kommer att vara supernervös, men jag vet att jag fixar det! ;)

Hela eftermiddagen har jag packat och packat... Imorgon slutar jag på jobbet kl.07.15, och kl.08.17 går tåget från centralstationen. Och eftersom jag kommer ner igen på söndag så känns det onödigt att dra med allt hem för att sedan ta med allt och mycket mer ner igen, så jag har lagt ur i stort sett allt som jag hade med mig ner, blir bara en väska med smutstvätt och dator som tas med hem. Det andra lämnas kvar på hotellet.

Ser framemot att komma hem till Degerfors! Inte för att jobba på Maxi hela helgen, nej, för att träffa familjen och den allra bästaste SMILLA som jag har saknat sååå mycket! Min gosiga lilla lurv, så skönt det blir när hon följer med mig ner till veckan! :)


Nattpass Dag 3

Ja, nu är det min 3:e natt som Nattportier på S:t Jörgen. Allt rullar på fint här! Tog med datorn idag för att hålla mig vaken under dötiden som blir... :) Nu är vi ju i och för sig två nattportierer eftersom jag fortfarande går på upplärning! Men allt rullar på som det ska här!

Nu är kl.03 så det är "bara" 4h kvar :) innan jag får gå hem till mitt fina hotellrum, först äta en god hotellfrukost och sedan lägga mig i sköna sängen och sova till ca. kl.16 på eftermiddagen!

Idag somnade jag strax efter kl.8, vaknade av klockan som ringde kl.16, men var för seg för att gå upp så låg kvar i sängen och tittade på tv någon timme innan jag bestämde mig för att "fånga eftermiddagen/kvällen". Åt lite mellanmål och lät tiden rinna iväg. Kl.19.30 blev jag rastlös och bestämde mig för en promenad nere i Västra Hamnen, nya favoritområdet i Malmö Stad! Blev en längre promenad än väntat så kom hem strax innan kl.21. Då var det dags att laga lite mat, pasta med pastasås, äta det och sen bege sig till jobbet!

Nu har jag bara två upplärningsnätter kvar, en med Sofie och en med Natalie, "ledig" fyra dagar då jag ska hem och jobba de absolut sista passen på ICA Maxi Stormarknad i Karlskoga för att sen ladda inför mitt första ensampass! Komemr bli grymt!

Scandic S:t Jörgen !!

Jag har nu gjort min första arbetsdag som receptionist på Scandic S:t Jörgen i Malmö! Och jisses så sjukt kul det har varit!

Var som en riktig zoombie hela dagen.. skulle gå på stan med mor och far som är kvar här i Malmö men jag var som okontaktbar... Ville bara hem och lyssna på bra musik, tagga till och ta lugna djupa andetag!

Men ujuj så bra dagen har gått! Jobbade med Kent och Anja, receptionschef Hannah var också med i början, toppenkollegor! Det gick mycket bättre än förväntat, trodde att jag var väldigt ringrostig, det var ju trots allt 6 månader sen sist i en Scandicreception, men kom ihåg mycket mer än jag trodde! Så fort jag stod vid disken och framför datorn gick fingrarna över tangentbordet automatiskt :)

Så jag hann allt med några incheckningar, vilsna och förvirrade turister och ett internsamtal.. Imorgon får jag komma i gång med de riktiga samtalen utifrån :)

Here's to the future!

...Because I'm done with the past!!

Bor på finfint hotell! Inte nog med att jag får bo här GRATIS i 3 veckor, det är ett lägenhetsrum! Så jag har kyl/frys, spisplattor, micro, kaffekokare, vattenkokare!! Det är hur fint som helst!






RSS 2.0